Stagiu de pregătire internaţional
Dată:2003-01-04
Eveniment:Stagiu de pregătire internaţional
Tip:Curs

 

In perioada 4-8 ianuarie 2003 a avut loc la Arad un stagiu de pregatire IBSSA unde s-a reusit reunirea tuturor fortelor operative la nivel de siguranta si de ordine publica: jandarmeria, politia, serviciul de interventie rapida, politia de frontiera si unele societati de paza privata. Astfel s-a reusit crearea unei lagaturi intre fortele publice si cele private.

Deschiderea stagiului a fost facuta de catre presedintele executiv al IBSSA - George Popper, acesta a fost insotit de prof. Giacomo Spartaco Bertoletti , Roberto de Ronzi, Roberto Gobbi , Rony Kluger . Acestia s-au ocupat de partea tehnica a stagiului care a constat in: tehnici de autoaparare , de blocare si retinere a infractorilor , tehnici de lupta cu bastonul si tomfa , tehnici de lupta kraw-maga, tehnici de folosire si protejare a armamentului din dotare , trageri in conditii operative de lucru, tehnici de protectie si excorta a VIP-urilor, tehnici de conducere rapida a autoturismelor de excorta si interventie.

Toti cei prezenti au considerat acest stagiu o reusita, afirmand ca foarte multe din tehnicile si procedeele prezentate asigura un nivel mai inalt de pregatire in activitatea specifica.