Exercitiu împreuna cu Jandarmeria Arad
Dată:2001-06-02
Eveniment:Exercitiu împreuna cu Jandarmeria Arad
Tip:Schimb de experienţă

 

La aceasta „demonstratie la nivel înalt”, cum a numit-o presa, a participat presedintele executiv IBSSA, Sir George Popper, din Ungaria.Acesta a declarat urmatoarele în fata presei :

  • Vizita în România se datoreaza în principal invitatiei facute dl. Constantin Buzatu, membru marcant al asociatiei noastre, care ne-a chemat sa participam la o demonstratie comuna a agentilor de paza si protectie de la agentia privata Arcons Security si a jandarmilor. Cu prilejul acestei vizite am dorit sa vedem în ce stadiu de pregatire se afla societatile de paza apartinatoare IBSSA, din România.

  • Despre Arcons Security va pot spune ca este una dintre cele mai active societati din tara dvs., pe plan mondial.

  • A fost o demonstratie de nivel înalt atât din partea partii civile, agentii de la Arcons Security, cât si din partea partii militare, a jandarmilor aradeni. Un lucru deosebit de pozitiv, pe care în alte tari nu l-am prea întâlnit, este acela al impecabilei colaborari între cele doua forte în depistarea, prinderea si imobilizarea agresorilor. Executia si conlucrarea între agentii privati si jandarmi a fost foarte buna, fiecare parte stiind ce are de facut, nu s-au încurcat unii pe altii. Formarea în timp util a filtrelor pe care le-au format jandarmii aradeni, care au sarit în ajutorul colegilor lor de la firma privata, este foarte importanta, asigurându-se astfel protectia transportului de bani si valori atacat de infractori.

  • În România am mai participat la asemenea demonstratii cu ocazia Congresului International IBSSA, care s-a desfasurat în urma cu câteva luni, la Bucuresti, însa acolo, participantii au fost doar militarii din trupele speciale. Exercitiul de la Arad a fost primul din România la care au participat în comun forte civile si militare.

Concluzia evidenta a fost ca într-o societate în care hotii si infractorii, în general, misuna la tot pasul, societatile de paza pot reprezenta, alaturi de Politie si Jandarmerie, o solutie necesara si binevenita.