Congres IBSSA la Bucureşti
Dată:2001-04-26
Eveniment:Congres IBSSA la Bucureşti
Tip:Congres

 

Pentru prima oară în România, la Bucureşti a avut loc Congresul mondial al Asociaţiei Internaţionale a Bodyguarzilor şi Serviciilor de Securitate şi Paza, IBSSA. Au fost prezenţi cei mai reprezentativi membri ai acestei asociaţii, din toate tările afiliate.

Înainte de Congres, o importanta delegaţe a acestui for a poposit la Arad. Au fost întâmpinaţi de către Constantin Buzatu, pe atunci vicepreşedinte IBSSA-România şi unul dintre organizatorii Congresului. Oaspeţii străini au fost primiţi călduros şi de oficialităţile locale, printre care s-au distins Emanoil Voicu, viceprimarul Aradului, col.Ioan Ulică, comandantul IJP Arad şi col. Alexandru Kis, comandantul Unităşiii de Jandarmi.

Dupa speech-urile introductive, reprezentantul Canadei a prezentat asistenţei ultimele realizări tehnice în domeniul descoperirii şi recunoaşterii drogurilor. Au avut loc şi câteva demonstraţii cu pistoale speciale, urmărite cu mult interes de cei prezenţi.

Presedintele IBSSA, Sir George Popper a declarat că a ţinut să se facă această escala la Arad întrucât Aradul reprezintă unul dintre punctele cheie ale IBSSA în România.